11.01.2024

Фахівці (консультанти) інклюзивно-ресурсного центру продовжують працювати у командах психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП у закладах освіти Володарської громади.Учасники засідань провели моніторинг динаміки розвитку дітей та виконання індивідуальної програми розвитку за І семестр 2023-2024 н.р.Визначили подальші напрямки та пріоритети навчально-корекційної роботи на ІІ семестр.

15.12.2023

Однією з найважливіших умов організації інклюзивного навчання в закладі освіти є співпраця фахівців ІРЦ та педагогів, результатом якої має бути здійснення освітньої та розвивальної роботи. Одні з таких консультативних зустрічей з педагогами відбулися у Володарському ліцеї імені В.П. Мельника та у Городище-Пустоварівському ліцеї.

Сьогодні 03.11.2023 у Володарському інклюзивно-ресурсному центрі було організовано цікаву ресурсну зустріч Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Як ти?", до участі в якій запрошено представників закладів освіти Володарської громади. Координатор Ганна ЗУБЧЕНКО, фахівець (консультант) ІРЦ. 

27.10.2023

До Дня української писемності та мови у Володарському інклюзивно-ресурсному центрі було проведено ряд корекційно-розвиткових занять, які направлені на формування у дітей любові, поваги і шанобливого ставлення до рідної мови.

#радіодиктант #пишеморазом

27.10.2023

Сьогодні приєдналися до мовного флешмобу написання радіодиктанту та підтримали єднання мільйонів українців. 

16.10.2023

16 жовтня відзначають Всесвітній день хліба. Вихованці Володарського ІРЦ на занятті "Від зернини до хлібини" дізналися більше про хліб, пригадали важливість хліба та правила поводження з ним. Були проведені різні завдання: знайди тінь, пазли, ліплення... Також діти мали змогу відчути себе в ролі пекарів, кондитерів. І наостанок поласували смачною, ароматною випічкою. 


22 вересня 2023 року Володарський інклюзивно-ресурсний центр провів семінар-практикум «Особливості організації інклюзивного навчання у закладі» для заступників директорів з навчально-виховної роботи та асистентів вчителів закладів освіти Володарської громади.

30 серпня 2023 року ВОЛОДАРСЬКИМ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИМ ЦЕНТРОМ спільно з ВОЛОДАРСЬКИМ ЦЕНТРОМ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ було проведено форсайт-сесію "Ментальне здоров'я! Безпечне освітнє середовище" для асистентів-вчителів, практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Володарської громади.

06 червня у Володарському ліцеї імені В.П. Мельника, за участі фахівців ІРЦ, відбулися підсумкові засідання команди психолого – педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами. Основною метою зустрічей був моніторинг динаміки розвитку дітей з ООП. Члени команди супроводу обговорили результати виконання індивідуальної програми розвитку дітей, проаналізували методи роботи, які були ефективними та визначили подальшу освітню траєкторію розвитку кожної дитини.

01.06.2023

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – найпрекрасніше свято радості та надії. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. З цієї нагоди Володарський ІРЦ підготував захід «Розважальний калейдоскоп» на різних локаціях: дизайн- галерея на асфальті «Свято дитинства», майстер-клас «Чарівне ліплення», аквагрим, батут, спортивна локація, аніматори. Були створені всі умови для цікавого та корисного дитячого дозвілля.На свято завітав секретар селищної ради Сергій Миколаєнко, який привітав всіх діток зі святом солодкими подарунками та наголосив, що це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали громадянами своєї мирної процвітаючої країни.

14.04.2023

Напередодні світлого свята Великодня Володарський інклюзивно-ресурсний центр, спільно з батьками вихованців, організували святкове відкрите заняття «Великодня писанка».Метою проведення заходу було створення святкової та радісної атмосфери, формування у дітей ціннісного ставлення до звичаїв та традицій. Під час свята діти отримали позитивні емоції, радість, проявили свої вміння та навички.На захід завітали казкові герої, які організували тематичні розваги, конкурси та ігри.

Співпраця фахівця ( консультанта) ІРЦ з командою психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами у Володарському ліцеї імені В.П. Мельника. 28.03.2023

Сьогодні- 21 лютого 2023 року - ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови.

Це свято має на меті збереження та розвиток мовної різноманітності в світі.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

20 лютого Володарський інклюзивно-ресурсний центр разом з вихованцями вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя заради майбутнього України.

Участь у роботі КППС дітей з ООП у Пархомівській гімназії

Фахівці Володарського інклюзивно-ресурсного центру відвідали Пархомівську гімназію та взяли участь у роботі команди психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП. При зустрічі були обговорені напрямки корекційно-розвиткової роботи та визначено цілі щодо подальшого забезпечення якісної освіти дітей з ООП з урахуванням їх індивідуальних потреб та можливостей.

Міжвідомча співпраця

Визначення особливих освітніх потреб дитини та умов для організації інклюзивного навчання здійснюється спільно з командою Володаського ЗДО "Пізнайко" та фахівцями Володарського ІРЦ. При зустрічі було надано методичну допомогу у виборі методів та прийомів роботи з дітьми з ООП враховуючи їх потенційні можливості. 

ФІДБЕК-СЕСІЯ

«Слово, що рятує» 

Фахівець (консультант) Володарського ІРЦ Ганна Зубченко з 16.08-29.08.2022 пройшла навчання за спеціалізацією «Кризова психологічна допомога», організований Міжнародним благодійним фондом Parimatch Foundation, Ізраїльською коаліцією травми, за сприяння Київської обласної державної адміністрації. Під час реалізації проєкту оволоділа навичками дієвих технік кризової допомоги, вміннями нормалізувати реакції на травматичний стрес, техніками роботи з різними категоріями дітей та дорослих, прийомами саморегуляції та самозцілення. Матеріали курсу розроблені ізраїльськими експертами та містять психологічні й емоційні протоколи надання першої психологічної допомоги, які використовуються в Ізраїлі, США та Великій Британії. За результатами навчання 13 вересня 2022 року в КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» відбулася ФІДБЕК-СЕСІЯ «Слово, що рятує» та урочисте вручення сертифікатів про успішне завершення навчального курсу та подарунки.

Організація інклюзивного навчання в закладах освіти

Володарської громади


Діти з особливими освітніми потребами є найбільш вразливою категорією серед здобувачів освіти, які в умовах воєнного стану потребують особливої підтримки та уваги. Важливо забезпечити продовження здобуття освіти такими дітьми із створенням всіх необхідних умов з наданням психолого-педагогічного супроводу та корекційно-розвиткових послуг незалежно від місця перебування таких учнів.

У закладах освіти Володарської громади протягом перших двох тижнів навчання відбулися засідання команд психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами. На цих засіданнях були розглянуті ряд питань, серед них найважливіше - створення та затвердження Індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами.

Участь в засіданнях команд супроводу взяла директор Володарського інклюзивно-ресурсного центру Агнета Багінська, яка ознайомила всіх присутніх з листами Міністерства освіти і науки України від 15.06.2022 року № 1/6435-22 «Щодо забезпечення освіти осіб з особливими освітніми потребами» та від 06.09.2022 року №1/10258-22 «Про організацію освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами у 2022/2023 навчальному році». Акцентувала увагу на тому, шо всі учасники навчально-виховного процесу дитини з особливими освітніми потребами мають врахувати особливості планування і здійснення освітнього процесу відповідно до чинних нормативних документів. Наголосила, що учні з ООП мають у повному обсязі отримати якісні психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги, які вони потребують.

Учасники команди супроводу проаналізували методи роботи в попередньому навчальному році, які дали хороші результати, та обговорили зміни в ІПР на поточний навчальний рік. Члени команди супроводу спільно виробили шляхи забезпечення особливих потреб дітей з ООП у новому навчальному році, а також ухвалили рішення щодо рівня підтримки дітей в освітньому закладі.

Моніторинг динаміки розвитку дітей з особливими освітніми потребами у закладах освіти Володарської громади

З метою визначення динаміки розвитку дітей з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту за інклюзивною моделлю, протягом травня в змішаному форматі відбулися засідання команд психолого-педагогічного супроводу у закладах освіти Володарської громади.

Засідання команди супроводу проводилися з метою виявлення та відстеження тенденцій розвитку дитини з ООП, оцінювання якості організації інклюзивної освіти в закладах освіти, встановлення відповідності фактичних результатів освітньої діяльності її заявленими цілям, оцінювання причин відхилень від цілей.

Члени команд супроводу здійснили моніторинг стану розвитку та динаміки досягнень дітей з ООП, обговорили критерії оцінювання знань, умінь та навичок та зазначили цілі для подальшого розвитку дітей.

За результатами моніторингового дослідження команди супроводу розробили рекомендації на наступний навчальний рік, які будуть враховані при створенні Індивідуальної програми розвитку дітей з ООП, а також для впровадження якісного інклюзивного навчання в закладах освіти Володарської громади.

ДО ДНЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Колектив ІРЦ щиро вдячний Володарському аграрному ліцею за подаруночки нашим діткам до Дня захисту дітей! Нехай дитинство буде мирним та щасливим! 

«Школа для всіх, освіта - для кожного» 

У рамках Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар'єрів: вектори якості та успіху», присвяченого 30-й річниці Незалежності України, сьогодні пройшов другий день Всеукраїнської стратегічної сесії «Школа для всіх, освіта - для кожного». Мета досягнута! Були напрацьовані практичні шляхи підвищення якості освіти дітей з особливими освітніми потребами та обмінялися досвідом.

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА ПІДКОРЕНА!

На базі опорного закладу освіти Володарський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 відбулися заключні тренінги, для вчителів майбутніх перших класів до роботи в умовах Нової української школи, за участі креативного тренера Музики Лариси Іванівни.Навчанням охоплено 22 педагоги громади.Вчителі початкових класів активно співпрацюють, дискутують, обмінюються думками та враженнями, пропонують шляхи реалізації вимог Концепції для класів з різною наповнюваністю учнів. Також педагоги відвідали Володарський інклюзивно-ресурсний центр, де директор центру, Агнета Багінська, ознайомила вчителів з матеріально-технічною базою центру та розкрила для вчителів основні поняття: «інклюзивна освіта», «діти з особливими освітніми потребами», ознайомила з особливостями організації освітнього процесу в інклюзивному середовищі; надала практичні поради щодо роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. 

Діалогова платформа. " Освіта Володарщини: Виклики. Стратегії. Трансформації"  

30 серпня 2021 року на базі Володарського ЗЗСО №1 та Володарського ЗЗСО №2 імені В.П. Мельника відбулися педагогічні спільноти для педагогів Володарської громади щодо організації освітнього процесу з шкільних предметів у 2021/2022 навчальному році.Організаторами зустрічі стали співробітники Володарського центру професійного розвитку педагогічних працівників Володарської селищної ради Білоцерківського району, директор Володарського інклюзивно-ресурсного центру, директори, заступники директорів з навчально-виховної роботи та педагоги закладів освіти Володарської селищної ради.Освіта - інструмент, який дає людям знання та вміння, дозволяє їм реалізувати свої права та обов'язки щодо своєї сім'ї, суспільства, нації. Освіта є тим імпульсом, який збуджує творчість, спонукає людину до дії, виховує спосіб життя.Алла Гончарук, директор Володарського центру професійного розвитку педагогічних працівників, зауважила, що досвід спільної роботи педагогів закладів освіти громади та консультантів Володарського ЦПРПП, свідчить - вони вміють і прагнуть робити все, аби діти Володарщини були успішними, конкурентоспроможними, і головне, щасливими.Консультантами Володарського ЦПРПП Ганжалавою Л.Є., Василенко С.С., Климович Т.К., Савенком Ю.П. було розкрито методологічну основу сучасного креативного уроку шкільних предметів та зазначили, що сучасний учитель повинен бути агентом змін, коучем, фасилітатором, тьютором, модератором, який уміє зацікавити школяра, мотивує його навчальну діяльність, розвиває критичне мислення, формує конкурентоспроможну особистість .Також консультанти центру розкрили шляхи реалізації реформування освіти в громаді та акцентували увагу колег на необхідності вивчення вчителями-предметниками структури, змісту, мети, завдань нового Державного стандарту базової середньої освіти (5-9 класи), означили коло питань із практичного впровадження Стандарту у процесі вивчення шкільних предметів.Агнета Багінська, директор Володарського інклюзивно-ресурсного центру та Лариса Палківська, асистент вчителя Володарського ЗЗСО №2 ім. В.П. Мельника розповіли педагогічним спільнотам вчителів про організаційні аспекти створення інклюзивних класів у закладах освіти громади та поділилися напрацюваннями, способами розв'язання проблем, здобутками й сформували спільне бачення подолання бар'єрів в організації навчання дітей з особливими освітніми потребами.Участь у педагогічних спільнотах вчителів дала можливість учасникам обговорити актуальні питання, збагатитися порадами, творчими знахідками та цікавими ідеями. На завершення заходу було прийнято рішення затвердити рекомендації, що допоможуть організувати роботу і визначитися з пріоритетами у процесі роботи громади у 2021/2022 навчальному році.

ОГОЛОШЕННЯ

про проведення конкурсу на посаду директора ВОЛОДАРСЬКОГО ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», рішення сесії Володарської селищної ради Білоцерківського району Київської області від 12 березня 2021 року № 131-02(ІІІ)-П-VІІІ «Про затвердження положень про конкурси на посади директора та педагогічних працівників ВОЛОДАРСЬКОГО ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ», наказу відділу освіти Володарської селищної ради від 02 липня 2021 року № 132 «Про оголошення конкурсу на посаду директора ВОЛОДАРСЬКОГО ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» відділ освіти Володарської селищної ради оголошує конкурс на посаду директора ВОЛОДАРСЬКОГО ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ (далі - ІРЦ).

Найменування і місцезнаходження: ВОЛОДАРСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ; вул. Коцюбинського, 48а, смт Володарка, Білоцерківський район, Київська область, 09301.

Найменування посади: директор ВОЛОДАРСЬКОГО ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

Умови оплати праці: шляхом укладення контракту за результатами конкурсного відбору з оплатою праці згідно з чинним законодавством.

Кваліфікаційні вимоги до директора ІРЦ:директором ІРЦ може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, яка має вищу освіту ступеня магістра за спеціальністю «Спеціальна освіта» («Корекційна освіта», «Дефектологія») або «Психологія» («Практична психологія») та стаж роботи не менше п'яти років за фахом, має організаторські здібності, стан фізичного та психічного здоров'я, що не перешкоджає виконанню професійних обов'язків.

Для участі у конкурсі подаються такі документи:

копію паспорта громадянина України;

письмову заяву про участь у конкурсі, до якої додається резюме у довільній формі;

копію трудової книжки;

копію (копії) документа (документів) про освіту із додатками, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;

письмову згоду на збір та обробку персональних даних, форма якої додається до Положення.

Особа, яка бажає взяти участь у конкурсному відборі, має право додати до заяви про участь у конкурсі інші документи, не передбачені в оголошенні про проведення конкурсу.

Визначені документи подаються особою особисто.

Кінцевий строк подання документів:до 17 години 00 хвилин 26 липня 2021 року.

Місце подання документів для участі у конкурсі: відділ освіти Володарської селищної ради (вул. Шкільна,10, смт Володарка, Білоцерківський район, Київська область).

Дата та місце початку конкурсного відбору: відділ освіти Володарської селищної ради, вул. Шкільна,10, смт Володарка, Білоцерківський район, Київська область.

Дата першого засідання конкурсної комісії: 28 липня 2021 року (вивчення конкурсною комісією поданих документів, резюме, ухвалення рішення щодо допуску претендентів до участі в конкурсі).

Дата другого засідання конкурсної комісії: 04 серпня 2021 року

(проведення кваліфікаційного іспиту на перевірку знання законодавства у сфері освіти дітей з особливими освітніми потребами; знання основ спеціальної педагогіки; знання основ управління діяльністю інклюзивно-ресурсного центру. Проведення співбесіди з метою оцінки відповідності досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та до відповідних посадових обов'язків).

Прізвище та ім'я, номер телефону та адреса електронноїпошти особи, яка уповноважена надавати інформацію про конкурста приймати документи для участі у конкурсі:Рафальська Валентина, тел. (04569) 5-15-48, osvitavol@ukr.net. 

Україна готується до Великодня!

Вихованці Володарського інклюзивно-ресурсного центру власноруч готують писанки, які будуть прикрашати світле свято Пасхи.

ВОЛОДАРСЬКИЙ ІРЦ У БЛАКИТНОМУ!

СЬОГОДНІ  2 КВІТНЯ - ДЕНЬ ПОШИРЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО АУТИЗМ

Діти з аутизмом поряд із нами, і вони - це частина нашого суспільства. Весь світ проводить флешмоби і запалює синім, щоб проінформувати суспільство про аутизм, підтримати дітей з аутизмом. Аутизм - це постійне порушення розвитку, яке проявляється протягом перших трьох років життя і може значно погіршити розвиток мовлення, соціальної взаємодії, спілкування і поведінки.Аутизм впливає на кожну людину по-різному, і може варіюватися від дуже легкої до дуже важкої форми прояву.Аутизм - це не захворювання, а стан або розлад розвитку. А при своєчасній діагностиці та корекційному втручанні, дитина може бути адаптована до життя у дорослому віці.

Одягни блакитне! Долучайтесь до акції «LightItUpBlue!

Щорічно 2 квітня у світі відзначається День поширення інформації щодо проблем аутизму. В цей день у всіх країнах світу проходять акції та флешмоби, метою яких є звернути увагу на цю проблему. Блакитний колір є символом цього дня. Володарський інклюзивно-ресурсний центр закликає долучитися до Міжнародної акції «Light It Up Blue» («Засвіти блакитним світлом») одягнувши блакитне на знак підтримки людей з аутизмом.

МОН оновило портал ІРЦ і зробило мобільний застосунок

Міністерство освіти і науки оновило портал "Інклюзивно-ресурсний центр" і розробило застосунок.

Портал доступний за цим посиланням https://ircenter.gov.ua/ ; застосунок - для iOS https://apps.apple.com/us/app/%D0%BA%D0%BB%D1%96%D1%94%D0%BD%D1%82-%D1%96%D1%80%D1%86/id1542230068 і для Android https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.gov.ircenter.IRCenterClient .

Там можна подати заяву для проведення комплексної оцінки розвитку дитини, знайти контакти ІРЦ на мапі, відповіді на поширені запитання, а згодом завантажити висновок про комплексну оцінку.

МОН також розробило інструкції з користування:

  • Батькам: портал і застосунок
  • Фахівцям ІРЦ: портал і застосунок
  • Директорам ІРЦ: портал і застосунок
  • Закладам освіти: портал і застосунок

17 лютого відзначається особливе свято - День спонтанного прояву доброти. В цей день фахівці та вихованці інклюзивно-ресурсного центру провели акцію «Мішечок доброти». В ході акції діти пропонували жителям Володарської громади вибрати з «Мішечка доброти» свої передбачення та побажання. День доброти покликаний нагадати про важливість добрих вчинків та приємних слів.Творіть добро! Хай світ стає добрішим і гарнішим!

День Святого Валентина - це свято любові, радості та сміху.За традицією всі обмінюються вітальними листівками у формі сердечок. В цей день вихованці ІРЦ власноруч виготовили святкові валентинки, брали участь у конкурсах та розвагах.Мета цього свята розширити кругозір дітей, розвивати допитливість та уміння висловлювати свої почуття.

Новий рік - це світле свято, яке здатне втілювати в реальність будь-які мрії та бажання. В цей особливий, неймовірний і чарівний день щиро вітаємо всіх колег, батьків, дітей з прийдешніми Новорічними святами! Нехай не тільки цей рік, а й кожен наступний приносять вам тільки сприятливі, позитивні емоції, подарують легкість у всіх ваших справах і допоможуть здійснитися задуманому. Ми бажаємо вам добра і миру, позитиву, достатку і, звичайно ж, чудес, без яких життя було б однотипним. Нехай кожен Новий рік приносить у ваш дім гармонію, спокій і щастя!

Яскравою подією нашого закладу стала Акція «Новорічна іграшка для ялинки», яка проводилася з 07.12.2020 року по 18.12.2020 року. Діти власноруч виготовляли неповторні, яскраві, гарні іграшки з різноманітних матеріалів.Новорічна іграшка, виготовлена колективно вихованцями ІРЦ, прикрашає головну ялинку нашого селища.  

Напередодні свята Андрія Первозванного у Володарському ІРЦ відбулося дивовижне дійство. Хлопчики та дівчатка одягли національний одяг, виконували руханки під українські народні пісні та змагалися в спритності та влучності у конкурсах. Метою проведення вечорниць є заохочення дітей продовжувати традиції наших предків. Кусання калити - один із важливих обрядів цього свята.

20 листопада - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ Символічно, що саме 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН прийняла декларацію прав дитини, і в 1989 році ― Конвенцію прав дитини, яку правозахисники називають «Дитячою конституцією». Україна ратифікувала зазначений документ ще у вересні 1991 року.Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.Кожен з нас може змінити життя хоча б однієї дитини, зробити її щасливою та впевненою в майбутньому. А спільними зусиллями можна змінити дитячий світ на краще, розфарбувати його яскравими подіями та наповнити добром і людським теплом. 

Фахівці ІРЦ взяли участь у тренінгу «Ресурсна кімната в закладі освіти та в інклюзивно-ресурсному центрі як один із засобів комфортної соціалізації дітей з особливими освітніми потребами» для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів. 18 листопада 2020 року відповідно до плану роботи КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» центром підтримки інклюзивної освіти спільно з педагогами КУ «Узинський інклюзивно-ресурсний центр» Узинської міської ради в режимі online (на платформі ZOOM) був проведений тренінг для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів Київської області «Ресурсна кімната в закладі освіти та в інклюзивно-ресурсному центрі як один із засобів комфортної соціалізації дітей з особливими освітніми потребами»

9 листопада 2020 року фахівці Володарського районного інклюзивно-ресурсного центру взяли участь в круглому столі на тему «Психолого-педагогічні основи професійного становлення та самореалізації молоді в інклюзивному освітньому середовищі» в рамках ХХ Міжнародної науково-практичної конференції «Інклюзивне освітнє середовище: проблеми, перспективи і кращі практики», який відбувся в Інституті економіки та менеджменту Університету "Україна". Співорганізаторами конференції виступили Міністерство соціальної політики України, Представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні, Фонд соціального захисту людей з інвалідністю.

22 квітня 2020 року, відповідно до плану роботи Комунального навчального закладу Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», центром підтримки інклюзивної освіти був проведений оnline-коворкінг на платформі ZOOM «Інклюзивний простір: пріоритетні напрями забезпечення рівного доступу до освіти дітей з особливими освітніми потребами». У заході взяли участь директори та фахівці інклюзивно-ресурсних центрів Київської області, у тому числі директор та фахівці Володарського РІРЦ.


ЛОКАЦІЯ І. «Професійно-особистісні якості та компетенції педагога в інклюзивному середовищі в умовах Нової української школи» 

ЛОКАЦІЯ ІІ. «Врахування психолого-педагогічних закономірностей та особливостей індивідуального розвитку дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного освітнього середовища»

ЛОКАЦІЯ ІІІ. «Партнерська взаємодія педагогічних працівників з батьками, які виховують дітей з особливими освітніми потребами» 

День поширення інформації про АУТИЗМ

2 квітня, незважаючи на карантин,
ми інформуємо про АУТИЗМ. 

У знак своєї підтримки

26 березня - Всесвітній день підтримки людей з епілепсією - Фіолетовий день. Розкажіть про епілепсію родичам, друзям, колегам.
ЕПІЛЕПСІЯ - це хронічний неврологічний розлад, пов'язаний з надмірною мозковою електричною активністю, що проявляється нападами. Напади при епілепсії можуть супроводжуватися судомами та без судом.
Вчені з'ясували, що напад при епілепсії виникає як результат аномального, одночасного сильного збудження нейронів в епіптогенному осередку. Такі процеси обумовлені порушенням балансу між збудженням та гальмуванням в окремих ділянках кори головного мозку. Нейрони перетворюють збудження, що сприймається органами відчуття, в електричні імпульси. Ці імпульси настільки сильні для організму, що напад можна порівняти з блискавкою.
У всьому світі епілепсією страждають близько 65 мільйонів осіб, з яких 450 тис. - в Україні.

Міжнародний день обіймів 

У Володарському ІРЦ відзначили одне з найбільш незвичайних свят - Міжнародний день обіймів.

Майстер-клас від «Зубної феї»


28 листопада 2019 року у Володарському районному інклюзивно-ресурсному центрі відбувся масовий захід для вихованців закладу. Були проведені різноманітні розважальні ігри, організовано локацію аквагрим, де фахівці закладу яскравими фарбами додали позитивних емоцій вихованцям та перевтілили дітей в казкових героїв.

Родзинкою став майстер-клас від «Зубної феї» Олени Пушкарук. «Фея» в ігровій формі розповіла дітям як необхідно піклуватися про здоров'я зубів. А також кожна дитина мала змогу відчути себе стоматологом, лікуючи зубки іграшковими інструментами казковому герою «Зубастику».
Всі учасники заходу занурилися в атмосферу чарівності, радості та веселощів.


Вітаємо з Днем Державного Прапора України! 

КЗ "Володарський РІРЦ" приєднався до акції «Lots of socks»! 

Навчання для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів щодо роботи в системі автоматизації роботи «ІРЦ»

За ініціативи Міністерства освіти і науки України (лист МОН України від 07.02.2019 № 24-14-04) та за сприяння департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації 15 березня 2019 року на базі КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» проведено навчання для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів щодо роботи в системі автоматизації роботи «ІРЦ». У навчанні взяли участь і фахівці КЗ «Володарський районний інклюзивно-ресурсний центр» Багінська А.В. та Зубченко Г.В.


Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати